Giriş yap

Gizlilik Politikası

myiyo Gizlilik Politikası

Tarih: 27 Kasım 2012

Kişisel bilgilerin işlem rızası hakkında özel not:

Bu Gizlilik Politikasına onayınız ile myiyo-sitelernin operatörüne mo’web GmbH kişisel bilgilerinizin yasal şartlara uygun olarak toplamasına, işlemesine ve kullanımına izin verirsiniz.

Aşağıdaki belirlemeler şartlarımızın ve koşullarımızın bir parçasıdır ve dikkatle okunmalıdır.

Kullanıcı kişisel bilgilerin oluşturma, yürütme ve sözleşme ilişkisinin işlemi amacıyla myiyo’e onay verir. Veri uygulaması yasal şartlara uygun olarak mo’web GmbH, Mertensgasse 12, 40213 Düsseldorf, Almanya, tarafından yapılır.

Mesleki kurallar - myiyo ESOMAR üyesi olarak bir mo’web GmbH hizmetidir. Sayın Herbert Höckel, mo’web yönetici ortağı olarak, ESOMAR şahsi üyesidir. ESOMAR pazar araştırmalarında etik kuralların editörüdür (ICC/ESOMAR International Code of Marketing and Social Research Practice). Ayrıca mo’web BVM (Bundesverband Deutscher Markt- und Sozialforscher e.V.) ve DGOF (Deutsche Gesellschaft für Online-Forschung e.V.) üyesidir ve böylece pazar araştırma adres kullanımında sıkı kurallara tabi tutulur.

  1. 1. Kişisel veriler nelerdir?

    Kişisel veriler belirli veya kimliği belirlenebilir gerçek kişinin kişisel veya maddi koşullarına ilişkin herhangi bir bilgi demektir (§ 3 I BDSG). Bunların arasında toplama ve kullanım, myiyo ve Kullanıcı arasında içeriğinin ve sözleşmenin düzenlenmesi (ana verlileri, örneğin Ad ve Soyad), yada myiyo hizmetlerinin kullanımını sağlamak için (Kullanım verileri, örneğin giriş şifresi) gerekli olanlardır.

  2. 2. myiyo hangi bilgilere sahip oluyor, myiyo ve diğer üyelere karşı hangi belirlemeleri uygulayabilirim ve kişisel bilgilerim ile ne yapılıyor?
    1. 2.1 Kayıt bilgileri

      Öncelikle myiyo kayıt nedeniyle bazı kişisel bilgileri toplar ve işler. İlk olarak sorulanlar:

      • Ad (Ad ve Soyad)
      • E-posta adresi
      • Şifre
      • Cinsiyet
      • Doğum günü
      • Ülke
      • Mesleki durum

      Başarılı bir kayıt için gerekli zorunlu bilgiler.

      Şifre özeldir, hiçbir zaman myiyo üyelerine görünür olmayacak ve hiçbir surette herhangi bir üçüncü tarafa iletilmeyecek.

      Varsayılan ayarlarda e-posta adresi özel olarak görüntülenir, ama profil ayarlarında kullanıcı tarafından arkadaşlara yada genel olarak belirlenebilinir.

      Varsayılan ayarlarda ad, cinsiyet ve ülke genele açıktır ve böyle tüm kullanıcılar tarafından görünür. İP-Adresi sayesinde myiyo daha kolay bir kayıt için kullanıcının ülkesini belirliyor. Bu bilgiler kullanıcı tarafından "Profil Ayarları" sayfasından düzenlenebilir. Cinsiyetin görünürlüğü arkadaşlara yada özele kısıtlanabilir. Ad ise her zaman genele açıktır. Doğum günü varsayılan ayarlarda arkadaşlara görünür. Doğum tarihine dayanarak kullanıcının yaşı belirlenir ve varsayılan ayarlarda genele açıktır. Kullanıcı doğum günü ve yaşın görünürlüğünü profil ayarlarında düzenleyebilir.

      Mesleki durum ile ilgili girilen bilgiler başka kullanıcılara görüntülenmez.

    2. 2.2 İsteğe bağlı bilgiler

      Varsayılan ayarlarda genelde profilin bir kısmı diğer kullanıcılara açıktır.

      myiyo varsayılan ayarlarda "Hakkımda" sayfası ve arkadaş listesi genele açıktır. Gönderi kutusu ve fotoğraflar varsayılan ayarlarda arkadaşlara görünür.

      Görünürlük her zaman profil ayarlarında "Gizlilik" kısmında değiştirilebilir.

      Profil formu kullanıcıya isteğe bağlı eğitim, meslek, ev, seyahat, mal ve hizmetlerin tüketimi, internet, bilgisayar, akıllı telefon, ulaşım, sağlık ile ilgili bilgiler girme imkanı sunar. Bu bilgiler diğer kullanıcılara gösterilemez. Bu bilgiler kullanıcıları anketlere davet etmeyi kolaylaştıracak. Bu profil bilgileri anonim şekilde pazar araştırmalar için kullanılacak. Üçüncü tarafa bilgiler iletilmeyecek.

      Düzenli olarak anketlerde daha fazla bilgiler toplanır. Anketlere katılım isteğe bağlıdır aynı şekilde anketler sırasında verilen bilgiler için. mo’web GmbH pazar araştırması nedeniyle diğer şirketler tarafından anket düzenlemesi için görevlendirilir. Elde edilen bilgiler anonim bir şekilde kaydedilir. Müşterilerimiz hiçbir durumda ne myiyo kullanıcıların anketlerde verdiği cevapları kişiye bağlı öğrenemez ne de kişisel bilgileri örneğin e-posta yada adres bilgileri gibi.

    3. 2.3 Bilgilerin değişimi

      Kullanıcı girilen tüm zorunlu yada isteğe bağlı bilgileri değişebilir.

    4. 2.4 Arama motorları ve üye olmayanlar için görünürlük

      Genele açık olan profil bilgileri herkes tarafından görülebilir. Bu ayrıca arama motorları içinde geçerli.

    5. 2.5 Üyeliği sonlandırma

      Üyelik istenilen zamanda iptal edilebilir. Açık oturum halinde “Profil ayarları” sayfasında gereken iptal formunu bulabilirsiniz. Başarılı bir deaktivasyon sonrasında kişisel bilgiler silinir. Diğer üyelerin sayfalarında bulununan yorumlar yada özel mesajlar isimsiz bir şekilde mevcuttur.

    6. 2.6 Cookies kullanımı

      myiyo-sitelerinde oturumu açık olan kullanıcıları belirlemek için myiyo Cookies kullanabilir. Girişi basitleştirilmesi amacıyla giriş bilgileri şifrelenmiş biçimde Cookies olarak kaydedilir. Bir hafta sonra otomatik olarak silinir.

      Cookies ayrıca ziyaretçinin hangi siteden ulaştığını öğrenebilmek için kullanılır - eğer kullanıcı myiyo-sitelerine bir reklam bağlantısını tıklayarak ulaştıysa. Bu Cookie kullanılan reklam kampanyalarının başarısını ölçmek için kullanılır. Cookies bir hafta boyunca kaydedilir, eğer kullanıcı tarafından silinmezse.

      myiyo anketlerde katılımı doğru şekilde kayıt etmesini garanti edebilmek için Cookie kaydeder. Bu Cookie ayrıca aynı ankete birden fazla katılımları engellemek için kullanılır.

    7. 2.7 Sunucu günlük dosyaları

      Her myiyo-sitelerinin ziyaretinde kullanım verileri günlük dosyalarında kaydedilir. Bu aşağıdaki veriler ile ilgilidir:

      • Sayfayı talep eden bilgisayarın İP-adresi
      • Dosyanın adı
      • Tarih ve saat, statüsü, aktarılan veri miktarı ve kaynak URL (Referrer), kullanıcının istenen sayfaya erişmesini sağlayan
      • Kullanılan tarayıcının bilgileri (User-Agent)
      • Kullanılan işletim sisteminin tipi

      myiyo bu bilgileri anonim şekilde istatistikler için değerlendiriyor. Böylece myiyo-siteleri yoğun olduğu zamanı ve veri hacmi belirlenebilir. Üstelik, olası hatalar daha hızlı bir şekilde tanımlanabilir ve giderebilir. Sunucu kapasitesi daha iyi kontrol edilebilir. Sunucu günlük dosyaları böylece myiyo sürekli gelişimi için gereklidir.

    8. 2.8 Bildirimler

      myiyo-sitelerinden gönderilen özel mesajlar, yada diğer kullanıcılardan gelen özel mesajlar, veya yeni yorumlar, etiketlemeler, doğum günleri ve beğenilen durumunda e-posta yoluyla kullanıcılara bildirimler gönderiyor. Anketlere davetiyelerde e-posta olarak gönderiliyor. Bu bildirimleri devre dışı bırakmak için kullanıcılar profil ayarlarından bunu iptal edebilir. Ayrıca kullanıcı myiyo tarafından gelen e-postalarda altbilgilerde bulunan özel iptal bağlantısını kullanarak e-posta bildirimleri iptal edebilir. Bu bağlantı açık bir oturum gerektirmiyor.

    9. 2.9 Üçüncü taraflara kişisel veri iletimi

      Bu gibi durumlarda, üçüncü taraflara kişisel veriler iletilebilir:

      • Üçüncü taraflar Gizlilik ayarlarını kapsayarak genele açık olan bilgilere erişebilir.
      • Üçüncü taraflara kişisel veri iletimi sadece kullanıcıların açık izni ile gerçekleşebilir.
      • myiyo adli makamlara kişisel verilere erişimi yasadışı kullanımında sağlayabilir.
  3. 3. Kullanıcıların Hakları
    1. 3.1 Sonlandırma

      Kullanıcı reddetme hakkına sahiptir. Gizlilik Politikasını kabul ettiği halde bunu geleceğe yönelik istenen zamanda iptal edebilir. Sonlandırma contact.tr@myiyo.com e-posta olarak yada posta yoluyla mo’web GmbH, Mertensgasse 12, 40213 Düsseldorf, Almanya gönderilmesi gerekir.

      Kişisel verilerin toplanması, işlenmesi ve kullanım amaçı: Veri kaydı myiyo-sitelerinin güvenliği için kullanılır. Böylece hak ihlalleri ve suistimal denemeleri kontrol edilebilir. Ayrıca kişisel verilerin kullanımı myiyo-sitelerin gelişimi ve genel kullanıcı yönetimi için gerekli. Sadece kullanıcıların gizlilik ayarlarında genele açık olan bilgiler yayınlanır.

      Tüm üyelerin Kullanım davranışı kaydedilir, böylece başka seçenek yoktur. Kullanıcı onayını geri çektiği durumda hesabın silinmesini gerektirir.

      Normal gizlilik seçenekleri iptal özelliğinee sahip değildir.

      Dikkat: Bu gizlilik beyanı yalnızca myiyo-siteleri için geçerlidir. Diğer web siteleri bu gizlilik kapsamında değildir. myiyo üçüncü taraf web sitelerinin gizliliği hakkında sorumluluk kabul etmez.

    2. 3.2 Bilgi edinme

      Kullanıcı istediği zaman onayın içeriği hakkında "Gizlilik" menü öğesini tıklayarak bilgi edinebilir.

  4. 4. Değiştirme hakkı

    myiyo hukuka uygun olarak bu gizlilik politikasını gerektiği durumda değiştirme hakkını saklı tutar. Kullanıcı bu tür değişiklerlerden haberdar edilir.

Giriş yap

E-posta
Şifre